Föreläsning på Endometriosföreningens 30-års jubileum.

Jag kommer att hålla i ett föredrag på Endometriosföreningens 30-års firande. Jag ska prata om “Det är inte konstigt att du mår dåligt när du har ont”. Fler föreläsningar är t ex om “vad är endometrios” samt “Barn och unga med menssmärta”. Gratis och öppet för alla men kräver föranmälan! Välkommen!

Lördagen den 23 november med start kl 11.00 och avslutning 16.00

Plats: Westmanska Palatset Holländargatan 17, nära Adolf Fredriks kyrka och Hötorget

Vi behöver din bindande anmälan senast onsdag 20 november. Till info@endometriosforeningen.com. Ange ev allergier.

Vill du ställa en fråga uppskattar vi att få den före lördagen 23 november till info@endometriosforeningen.com. Det går även att lämna frågor fram till 14.00 på lördagen. Var vänlig och respektera att det ska vara allmänna frågor.

Från 11.00 har du möjlighet att mingla, ta emot material och se vår medlem Mikaela Perssons konst. Det kommer finnas kaffe/te och wraps.

12.00   Inleder vår moderator Maria Fälth, ordförande i Regionstyrelsens samverkansråd (Region Stockholm) dagenoch vi får en kort historisk tillbakablick.

12.15   Vad är endometrios?  Elisabet ”Lizzy” Andersson, PhD

12.35   Barn och unga med menssmärta. Varför behövs hormoner och varför är vi så rädda för dem?  Måns Palmstierna, överläkare och gynekolog talar om barn och unga med menssmärta och endometrios. Måns berör också andra aktuella frågor.

 13.25  Det är inte konstigt att du mår dåligt när du har ont       
Karin Grundler, samtalsterapeut, molekylärbiolog

13.45 Endometriosappen från Endo-metrix, presenteras av Moa Linder            

14.00   Paus, möjlighet att träffa Johanna Frid, Mikaela Persson och Moa Linder

14.30   Samtalar Johanna Frid, som är författare till boken ”Nora eller Brinn Oslo brinn” och konstnären Mikaela Persson om hur de hanterar sin endometrios med hjälp av konsten. Moderator är Elisabet ”Lizzy” Andersson

15.00   En frågestund ledd av vår moderator, Maria Fälth.
I Panelen deltar Måns Palmstierna, Johanna Frid, Mikaela Persson, Elisabet ”Lizzy” Andersson och Christina Liffner, ordförande, Endometriosföreningen, Sverige.

15.50             Slutord