Gör du det som förväntas av dig istället för att göra det du vill?

Du behöver kanske bättra på din självkänsla? När vi tar emot beröm så blir vi istället förlägna. Det dom säger vet vi inte riktigt säkert om det stämmer. 
Vad har du för tankar om dig själv? Fundera lite vad du säger till dig själv om dagarna. Kommer det repliker såsom “det är ingen idé, jag klarar det aldrig”, “jag ser så tjock ut i dom byxorna”, “jag som alltid klantar mig” osv? Du berättar då hela tiden för dig själv att du inte duger och ger dig själv kritik. Tänk om din allra bästa vän hade sagt så till dig? Vad hade hen sagt istället?

Överös istället med positiva kommentarer om dig själv, även om du inte tror på dom först. Tillslut så kommer du tro på dom. 

Tänk på det lilla barnet som blir mobbat. Tillslut tror hen på vad dom andra barnen säger. Har du såsom jag varit det där lilla mobbade barnet, dela gärna inlägget och visa vilka konsekvenser det kan ge. Dålig självkänsla kan också komma av många andra orsaker såsom det kravfyllda samhället vi lever i eller relationer som inte är bra för oss. 

Det går att få tillbaka en kärlek till sig själv – att älska sig själv, vilket ger en ödmjukhet gentemot oss själva och andra. Du kan lättare följa din egen vilja och drömmar. Du kan lättare säga nej och ta emot beröm så att det stärker dig ännu mer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.