Väntar du att njuta av livet? Vad väntar du på?

Hur många gånger har du tänkt att på semestern eller till helgen – då ska jag… ?
Vet du hur du ska vara nöjd med vad som finns framför dig? Är du för upptagen med att vilja ha mer, att du slösar bort den livsnjutning som finns redan framför dig?

Många som kommer till mig har både bilar, båt, barn och partner men är ändå inte lyckliga. Vad fattas? Gör pengar och jobb oss lyckliga?

Öva på att vara nöjd

“Om jag bara hade en ledig dag/pengar/en partner… då skulle jag…”

Kan du i denna stund vara nöjd med det du har? Kanske det finns mycket att njuta av i nuet som du missar genom att du väntar på… ja vadå?

Med det här menas inte att du ska sluta sträva efter livsförändringar. Om du vet vad du vill och vad du behöver, försök att föreställa dig att du redan är där och hur det känns att vara i din framtid. Hur känns det att vara du, när du omger dig med allt det du behöver?

Sen behöver vi alla öva på acceptans för det som finns i nuet och njuta av det som finns serverat. Vad finns det för möjligheter att njuta redan nu? Du behöver inte vänta till helgen. Kan du få ut njutning på arbetet genom att njuta av kaffet. Känn smaken, doften och njut av det som finns här och nu. 

Det här påverkar också din självkänsla genom att du i handling ger dig det du behöver. Att du ser dig själv och uppskattar din egen närvaro. Med bra självkänsla kommer också en inre trygghet och du tycker att du är viktig.