fbpx
Hur känner du dig? Känner du dig fri att göra vad du vill? Eller känner du dig begränsad av omgivningen eller dina egna begränsningar?
Känslan av frihet är viktig. Vi vill inget hellre än att skapa våra egna liv, byggt på lust och glädje. När vi inte gör det, utan går som robotar och lever vi våra liv, kan vi ha en känsla att vi egentligen inte lever och vi kan inte styra vårt liv. Ofta kan vi ha en känsla av att inte vara förstådda eller sedda. Det här är för att vi inte lyssnar till vårt hjärta.
Vi kan påverka detta. Vi kan styra våra liv och genom att vara i nuet och bara vara så kan vi känna vart vi vill.
 

Tankeexperiment

Föreställ dig för ett ögonblick att du har ett par vingar. Tänk dig nu att du lyfter från marken och seglar upp mot himlen, upp ovanför allt det vardagliga, högre och högre, så att du ser hela livet under dig. Känner du hur du svävar? Hur du är fri att vara den du verkligen är? Känn känslan av att det är du som styr och hur du väljer utifrån din glädje. En liten sväng åt vänster, en stor åt höger, nu dyker vi rakt ner – och så upp igen! Vilken svirrande härlig känsla av frihet!
Känn nu, på samma sätt som du vet att det alltid finns tillräckligt mycket luft att andas, att du inte har några som helst begränsningar. Känn i ditt hjärta att du är helt och hållet fri att välja din väg. Känn och vet innerst inne att du kan ömsa skinn, att du kan byta dina gamla ”sanningar”, ditt gamla liv, mot nya sanningar, ett nytt liv, som passar dig bättre.
Vet att du är en skapande varelse. Det finns ingenting som är för litet eller för stort för dig att önska och se till att det blir verklighet. Andas in obegränsade möjligheter! Flyg fritt, flyg lätt, flyg högt! Det finns ingen som du – och du har bara möjligheter utlagda framför dig. Vilken väg väljer du, när du väljer med hjärtat och perspektivet från ovan?

Behåll känslan…

Ta nu med dig den här känslan av frihet in i dagen, i allt som du gör. Börjar du känna den gamla känslan av begränsning i något avseende, lyft genast blicken och din känsla upp i himlen igen och försök att se den stora bilden du såg däruppe, hitta tillbaka till känslan av alla möjligheter du har (det finns bara möjligheter!). VÄLJ att känna frihet, var du än är och vad du än gör. Känn hur det känns i kroppen att uppleva frihet inuti och vilken skillnad det är mot hur du kanske brukar känna. Känn hur dina möjligheter bara öppnar sig för dig, som kronblad på en vacker ros…
Och även om du känner att det inte finns någonting alls du kan göra just nu för att förändra din situation, så vet att ingenting kan hålla dig fången om du inte tillåter det. Ingenting! Nelson Mandela var aldrig en fånge i sina egna ögon, utan en fri man. Om han kan säga det om sina 27 år i fängelse, hur kan vi då säga att vi inte har några alternativ, att vi sitter fast på ett jobb, i en relation? Nej, precis allt sitter i huvudet.
Kan vi inte förändra något utanför oss kan vi alltid förändra vår känsla inför det, inom oss. Vi kan acceptera, vi kan tänka om, vi kan bestämma oss för att inte låta omvärlden begränsa oss. Vi har alltid ett val. Och det är det som är friheten som ingen kan ta ifrån oss.
Frihet, du vackra, välkommen! Du är efterlängtad.