fbpx

ACT = Acceptance and Commitment Therapy handlar om att låta tankarna komma, hålla en distans och till sist släppa taget om tankarna. Acceptans är centralt i mindfulness (medveten närvaro) som handlar om att vara i nuet.

Vi ska kunna acceptera för att kunna förändra och gå framåt i livet. Acceptans är centalt i min smärthanteringskurs men är också viktigt som en del i livet när vi stöter på hinder som är överväldigande. Att ha ett accepterande förhållningssätt innebär inte att man måste avstå från att försöka förändra en situation, utan att sluta upp med att föra krig mot sig själv . Acceptans hjälper dig att finna harmoni i livet.

sinnesrobönen.jpg

Ge mig sinnesro att acceptera

det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden

Vissa saker kan du inte förändra och då ska du inte lägga ner energi på det. Ofta väntar vi på att bara smärtan går bort så kan vi leva. Då lever vi ju inte, vi är i något sorts viloläge. Vi behöver leva här och nu för att känna lycka, för att se och uppleva det vackra i livet.

På min smärthanteringskurs får du lära dig att smärta och lidande är två olika tillstånd. Du kan acceptera smärtan, sluta identifiera dig med ditt lidande och känna ett inre lugn och förlåta dig själv för dina tankar. Du kan själv välja hur du ser på världen och på dig själv.

Ett svar på ”Acceptans”

Kommentarer är stängda.