Taget ur kursmaterialet till “Släpp loss din inre livskonstnär” som är en coachande kurs och startar 27 januari (http://coachkarin.se/blog/kurser/):

Oro leder nästan alltid till spända muskler, förutom t ex dålig sömn, tröstätande och koncentrationssvårigheter. De flesta saker som vi oroar oss för händer inte ens. Det går att minska orostankar. Första steget är att bli medveten om hur oro sänker din energinivå och gör det svårare för dig att dra till dig positiva tillstånd och resultat. Sedan gäller det att hitta alternativa strategier:

  • Kliv ur situationen: Välj medvetet att se på situationen utifrån, att inte kliva in i dina känslor. Se på det som händer som om du tittade på en film.
  • Använd bryggor: Lär dig att förflytta dig till ett mer positivt tillstånd mha en brygga. En brygga kan vara nästan vad som helst som du associerar med en positiv känsla. Välj en speciell, underbar händelse i ditt liv. Genom att hjälpa din hjärna att fokusera på de här positiva känslorna har du lyckats förflytta dig från ett lågenergi- till ett högenergitillstånd.
  • Använd dig av tankens kraft: Inse att oro i själva verket är en föreställning som du själv skapat i dina tankar. Tillåt de oroande tankarna att lämna dig. Föreställ dig en mental sopkvast som sopar bort all oro.
  • Lyssna till din oro: Känn oron och titta på den en stund. Vart sitter den någonstans – i axlarna, magen, huvudet? Fråga din kropp efter lösningar – vad behöver den just nu? Hur skulle det kännas att ge den det? Skulle det hjälpa dig? Bara var i oron och acceptera den så kanske den släpper.
  • Hämta tillbaka dig själv: Kliv in i din kropp här och nu. Känn din andning och att du har kontakt med dig själv och det som händer. Känn din närvaro. För varje gång du andas in, andas du in fokus och mer energi. För varje gång du andas ut släpper du taget om det som känns jobbigt i ditt liv. Fortsätt så tills du är lugn.
  • Lugna dig själv: När du känner oro inför något, gör det till en vana att tala lugnande till dig själv. Säg saker som Det löser sig, Det är ingen fara, Allt kommer att bli bra, Det spelar ingen roll och så vidare. Du kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.