Tagit från http://www.naknacoachen.se/2012/01/15/lar-dig-ta-emot-positiv-feedback/

Hur brukar du reagera när du får positiv feedback? Kan du ta till dig det? Får du en härlig känsla i kroppen eller känner du inte så mycket alls? Säger du Tack och blir glad eller viftar du bort det och hävdar att äsch, det var väl ingenting?

Jag har märkt att många jag träffar har svårt för att ta till sig positiv feedback. För egen del så tycker jag att det känns tråkigt och rätt ”osexigt” när komplimanger och positiv feedback pareras med ett uttalande som förminskar betydelsen. -Det där gjorde du bra!  ”Det var väl inget svårt, det kan ju alla göra.” -Bra jobbat, du är verkligen bra på det du gör! ”Jag gör bara mitt jobb.” Kan du känna igen det här?

Att inte ta emot positiv feedback kan bero på en mängd olika saker. Osäkerhet, ett inlärt beteende genom vår uppfostran eller låg självkänsla och Jante. Oavsett orsaken så går det att ändra på det.

Testa att ”stå kvar” när någon säger något bra. Ta in och förstärk den positiva känslan och säg Tack! I början kan det kännas ovant och svårt att ta emot men jag lovar att övning ger färdighet.

Vad tror du att det skulle innebära för dig om du kunde förstärka och hålla kvar en härlig känsla varje gång du får positiv feedback?

Ps: Testa att ge dig själv positiv feedback också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.