Taget ur kursmaterialet till “Släpp loss din inre livskonstnär (http://coachkarin.se/blog/kurser/) som är en coachande kurs och startar 27 januari.

Barnet som tidigt lär sig att stänga av känslorna gör det mha musklerna. Musklerna stänger nämligen effektivt inne känslorna, så att vi slipper känna dem. Prova själv att ta ett djupt andetag, ända nere från botten av din avspända mage – gör det nu! När du andas ut, hela vägen ut tills det är alldeles tomt på luft i magen, lägg märke till om inte någon känsla dyker upp, som tidigare var instängd? Du kanske plötsligt upptäcker hur trött du är, du kanske får kontakt med en irritation eller så dyker en gammal sorg upp till ytan.

Känner du att du ofta spänner dig i vissa situationer eller att du går runt och känner dig spänd mest hela tiden? Har du minnesluckor från din barndom, uppväxt eller även senare delen av ditt liv? Har du ofta värk i nacke, axlar och rygg? Eller brukar du då höra att du pratar med pipig röst, har svårt att släppa loss eller har stort kontrollbehov? Allt det här kan vara tecken på att du stänger in känslor genom att spänna dig för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.