Skrivet av Niclas Hagman livscoach:

För många år sedan var jag så less på alla krav jag hade runt omkring mig. Jag började tänka på hur jag kommunicerade med mig själv.

Jag förstod inte då att det var jag själv som ställde kraven – bestämde villkoren i mitt eget liv. Jag hade lärt mig att lägga över ansvaret för mitt liv på andra. Jag började senare förstå att jag faktiskt själv kan välja. Ingen tvingar mig att göra de aktiviteter jag gör – de har jag ju själv valt att göra.

Jag upptäckte att jag skapade alla måsten själv, och bytte ut ordet måste till vilja och behöva. Om du tänker efter, hur många måsten finns det egentligen? Och hur mycket glädje och inspiration får du av måsten?

När du byter ut ordet måste till något mer lustfyllt som vilja eller behöva, börjar det hända saker; du sänker direkt kraven i ditt liv, och det känns mycket skönare i kroppen.

Träna på att tänka så här och se hur det känns:

– Jag vill tvätta – det är en sådan skön känsla att lägga sig i sängen bäddad med rena sängkläder.
– Jag vill handla mat – det är en härlig tillfredsställelse att kunna gå till skafferiet eller kylskåpet och laga till något när jag är hungrig.
– Jag vill städa – det är en mysig känsla att ha ett rent hem och jag känner mig nöjd när jag är klar.

Sök efter den positiva konsekvensen i allt du företar dig – så kommer du leva ett liv i lust.

Vill du ändra ett beteende så behöver du träna på ett nytt beteende – det räcker inte att förstå och veta; så börja träna.

Sätt upp lappar hemma som påminner dig om hur du ska leva ett liv i lust; genom att välja VILJA och BEHÖVA, när du talar med dig själv, och även andra.

Säg högt för dig själv: Jag VILL och BEHÖVER!

Medvetenhet är första steget till en förändring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.