Har läkarna gjort allt de kan och du mår ändå dåligt av din smärta?
Då är det dags för dig att göra det du kan. Du är inte ensam. 20% av alla människor i Sverige lider av långvarig smärta och nästan hälften av oss upplever att smärtlindringen fungerar dåligt. Smärtan påverkar hela ditt liv; du sover dåligt, du har svårt att orka med familj och jobb och du orkar inte träffa dina vänner. Det kanske har kommit till en punkt där du inte ens orkar göra saker som du vet du mår bra av.
Du behöver lära dig att prioritera och tänka om. Du är inget offer utan du kan styra ditt liv och dina tankar. Det är dina tankar som formar ditt liv. Vill du njuta av livet och leva här och nu?
Du kan känna din smärta utan att bli din smärta. Du kan lära dig att släppa taget om den och inte låta den styra dig. Kanske inte livet kommer att se ut som det gjorde innan smärtan men du kommer ha ett mer rikt liv där du prioriterar det som du mår bra av och ser glädjen i livet.
Du kan leva ditt liv i linje med dina livsvärden i närvaron av smärtan som inte vill försvinna. Du kan släppa taget om stridsyxan och känna acceptans. Då får du mer energi över till annat.
Sluta gå och vänta på att du ska börja leva ditt liv när du har blivit av med din smärta. Börja idag! Se dina möjligheter och se glädje.
Här är en övning som du kan börja med:
Vad har du för tankar om din smärta?
Sätt din några minuter och slappna av. Slut ögonen och låt känslor och tankar bli lugna. När du du känner dig redo öppnar du ögonen och läser och begrundar följande;
Vad är mina tankar om min smärta?

Tänk på din smärta som en bild för ditt inre. Vad ser du? Rita/skriv gärna ner vad du ser.

Vad är det för känslor som kommer?

#smärta #smärthantering

vad har du för tankar om din smärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.