Från Existensbloggen
http://exi.se/index.php/hem/existensbloggen/122-alla-vill-vi-vara-oss-sjalva

Var och såg pridefestivelen för första gången igår. Wow vilken karneval av glada härlga människor som dansade och sjöng. Det som slog mig var att oavsett om du är bög eller bi eller queer, gillar läder eller att gå naken så är är det samma längan vi har allihopa.

Låt mig får vara den jag är och acceptera mig och mina val.
Varför har vi så svårt med det? Vem har skapat normen som vi alla skall följa?

Eftersom vi människor alla är unika varelser finns det egentligen bara en norm för dig och det är din norm. Det som är tragiskt är att vi slutat följa vår egen väg och leva vårt eget liv och lever istället andras. När det börjar skava och gör ont så drogar vi oss på ett eller annat sätt för att slippa känna att det vi gör mot oss själva inte känns bra. Det som är så läskigt är också att om vi börjar känna att vi inte trivs med det liv vi lever så gör vi oss själva fel. Vi börjar jämföra oss med andra och tänka att han/hon klarar ju att leva/ göra så här. Vi har då bara glömt en väldig viktig detalj. Den andra är inte du.
Så jag tror att alla människor skulle må bra av att få gå i en karneval med en skylt som det stod. Det här är jag och jag är stolt över att vara jag och jag älskar att du accepterar mig precis för den jag är just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.