Anteckna det du klarar av

Sätt upp en Bra-saker-jag-gjort-idag lista. Lägg märke till att du klarar av en mängd saker i vardagen utan att du kanske tänker på det. Till exempel: Jag sa till chefen att jag tyckte annorlunda om hans beslut; Jag erkände ett misstag på jobbet; Jag höll mig lugn när jag fick en ilsken kund på tråden, och därför mådde jag inte dåligt av samtalet resten av dagen. Det är viktigt att stanna upp och se att det händer saker hela tiden och att du ständigt är på väg. Dina handlingar, små som stora, visar vem du är både för dig själv och för andra.

Låtsas att du ger någon annan råd

Tänk om det var någon annan som berättade om ett problem på ditt arbete för dig. Vad skulle du svara? Vilka skulle dina råd bli? Inte sällan kan denna övning hjälpa till att få perspektiv på den egna problematiken.

/Nina Jansdotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.