Ta av dig jämförelseglasögonen

Det är mänskligt att jämföra sig med andra men det leder ofta till stor press på en själv. Ta av dig dina jämförelseglasögon ibland och fokusera mer på dig själv än på andra-då ökar chansen att du tycker bättre om dig själv. Det kommer alltid att finnas någon som är vackrare, smalare, duktigare och mer framgångsrik, men du är du och du är bra, kom ihåg det när du bländas av andra. Ge akt på dina tankar och din dialog med dig själv. Är du snabb med att kritisera dig själv för det du gör? När vi är alltför självkritiska sänker vi självkänslan steg för steg. Se på dig själv med snällare ögon.

Du är ingen tankeläsare

Ingen (inte ens psykologer!) kan läsa tankar, så sluta genast att tro att du “vet” vad andra tycker och tänker om dig och det du gör på jobbet eller hemma. Om det är något du oroar dig för är det bättre att du tar mod till dig och frågar den personen rätt ut.

Lyssna inåt

Ha tillit till att du har alla svar inom dig och att du kan få kontakt med dem om du tar kontakt med dig själv. Lyssna inåt-du äger all kunskap i världen och vet vilka frågor du skall ställa. Hur kan du göra för att komma i kontakt med din inre visdom?

/Nina Jansdotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.