Har du ständigt tankar på det som har hänt i ditt förflutna och lever i planerna för framtiden. Medveten närvaro eller också mindfulness som det också kallas är en sinnestillstånd då du är i nuet och bara är. Du låter dina tankar och känslor komma men du observerar dom bara. Såsom moln på himlen låter du varje tanke vara ett moln som drar vidare. Du kan också låta tankarna vara en ballong som du bara släpper. Du kan också låta tankarna vara ett andetag som du drar in och sedan pustar ut. Du har bestämt dig för att just nu i detta nu så analyserar du inte det som kommer. Du bara tittar på som en åskådare och låter det gå dig förbi.

Vissa pratar om medveten närvaro som att du ska utöva meditation. Visst kan det vara meditation men jag ser det som ett sätt att vara, alltid. Jag är i närvaron nästan alltid. Det är där jag känner lycka, där känner jag alla dofter, där ser och upplever jag det som händer just nu. Det är väldigt lätt att vara i nuet med en tvååring, min underbara Alexander. All oro har jag lagt bakom mig. Jag försöker inte heller att vara någon annan eller göra mig till. Jag är jag och jag älskar mig själv för den jag är.

Ett ord om tankar. Dina tankar är inte din sanning. När du inser att tankarna kan lura dig att tro att du inte är värd att älskas, att du inte vågar vara lycklig just nu för att du är rädd eller för att du känner dig mindervärdig på annat sätt så är det faktiskt bara dina tankar. När du ser det klart så ser du att sanningen egentligen är någonting annat. Du är faktiskt värd att älska, du älskar dig själv för den du är. Det går inte över en natt att inse det men det finns hjälp att få för att finna insikter.

Du väljer själv att inte styras av dina tankar. Du väljer din framtid genom att välja nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.