Det finns två sätt att leva, antingen lever du i dina tankar eller så lever du i nuet.

När du lever i dina tankar tror du på de tankar som hjärnan förser dig, att tankarna formar din sanning om livet. Tankarna handlar om att relatera olika företeelser till varandra och är inte verkliga händelser. Dina tankar formas av din historia och med input av vad som händer runtomkring dig. Vi säger så här att du och en kompis sitter bredvid varandra när en mindre explosion sker rakt framför er. Ingen av er blir skadade men ni kommer att ha två helt olika bilder och beskrivningar av händelsen. Du ser en fyrverkeripjäs som landade hos er. Du känner en viss irritation över att det förmodligen är en oduglig tonåring som har varit infarten. Din vän som kommer ifrån Afghanistan sitter i total skräck och en sorg över hans familj som dog av en explosion.

Vems “sanning” är den sanna? Exemplet kanske var lite extremt men ja vill påvisa att alla händelser tolkas olika av vår historia.

Det finns bara två sätt att förhålla sig till de tankar som dyker upp – antingen håller du med eller så säger du nej till dem.

När du säger nej till dem och kan inse att de är just bara tankar och kanske inte är sanningen om livet ändå då kan du se tankarna som moln på himlen som finns där, du släpper dom och är i nuet. Du är mindful, i närvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.