Kommunikation. Var raka och ärliga mot varandra, samtidigt som ni tar er tid att lyssna på vad den andra tycker och tänker.

Konfliktlösning. Lär er att fokusera på det ämne ni diskuterar istället för att gå in på sidospår (som hur dålig han är på att diska). Öva på att förlåta, och att själva kunna be om förlåtelse.

Kunskap. Lär er saker om varandra, som till exempel: er favoritmat eller anekdoter från er barndom. Genom att lära känna varandra kan ni bättre tillgodose varandras behov.

Livskunskap. Jobba på att må bra i er själva och planera framåt. Studier visar att par som känner sig trygga inför framtiden också håller ihop längre

Självutvecklande. Utvärdera era styrkor och svagheter och arbeta för att utvecklas som människor. Par som ser även misslyckanden som möjligheter till förändring och strävar efter att nå sina mål får även ett bättre förhållande.

Stresshantering. Stress kan vara en sann romantikdödare. Undvik genom att träna på att slappna av och prioritera bort saker. Då har ni mer tid till varandra.

Sex och romantik. Ta er tid till varandra, både i sängen och genom att bara vara tillsammans. Det ökar intimiteten mellan er och gör att ert förhållande växer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.