Sex kan, förutom att vara en trevlig sysselsättning, även ge dig bättre hälsa. Visste du till exempel att det blir lättare att somna efter orgasm?

1: Sex lättar på stress
En stor hälsofördel är att sex sänker blodtrycket och det allmänna stressläget i kroppen, enligt en skotsk studie som publicerats i tidskriften Biological Psychology. De som regelbunder har samlag hanterade också stressande situationer bättre än andra.

2: Sex förbättrar immunförsvaret
Att ha sex en till två gånger i veckan har kunnat sammankopplas med en högre halt av en antikropp som kallas immunoglobin A, eller IgA, vilken kan skydda mot förkylningar och andra infektioner.

3: Sex bränner kalorier
30 minuters sex bränner 85 eller fler kalorier, vilket kanske inte låter så mycket. Men 42 halvtimmeslånga samlag bränner 3,570 vilket kan räcka för att gå ner i vikt.
-Sex är ett jättebra sätt att träna på. Det krävs arbete, både fysiskt och psykiskt, för att göra det på ett bra sätt, säger den amerikanska sexologen Patti Britton.

4: Sex minskar risken för prostatacancer
Täta ejakulationer, speciellt för män i 20-årsåldern, reducerar risken för prostatacancer med en tredjedel, visar en australiensisk forskningsstudie.

5: Sex höjer självkänslan
Att höja självkänslan var ett av de skäl som personer angav i en stor undersökning gjord vid universitetet i Texas. Sexologen Gina Ogden är inte förvånad.
– Bra sex börjar med bra självkänsla, och kan även förbättra den speciellt om sexet är kärleksfullt, säger hon.

6: Sex ger bättre sömn
Hormonet oxytocin som frigörs efter orgasm, gör att det blir lättare att somna.

Källa: www.webmd.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.