Enligt forskare så ska vägen till lycka vara bl a att ge till andra. Det ska vara så att det känns att man ger. Inte autogiro då, det känns inte.

Nej när jag möter tiggare och uteliggare brukar jag fråga om de vill ha mat. Jag köper något åt dom. Ofta från en närliggande korvkiosk eller café. Jag låter dom få välja vad de vill ha och så betalar jag. Jag ger aldrig pengar till deras missbruk. Kanske lever de en dag extra tack vare mig. Det känns bra i alla fall. Har jag en frukt i väskan kan de få den. En proteinbar har också funkat. En hemlös tackade dock nej till ett äpple. När han visade sina tänder så förstod jag. Han kunde inte äta äpplen.

Ett annat sätt att ge har varit mitt engagemang i Endometriosföreningen. (www.endometriosforeningen.com). Jag är ordförande i Stockholm men jobbar också med projekt över hela landet. Känslan att hjälpa någon, bara för en liten sak, stärker mig och får mig att fortsätta jobba ideellt.

Samma känsla får jag också när jag får mina klienter att få en aha-upplevelse och där allt helt plötsligt faller på plats för dom. Jag har ställt de rätta frågorna så att de har tänkt efter och plötsligt vet de vad de vill. Helt fantastiskt!

Idag fick jag ett sms. Det var ett misstänkt hjärtstopp i närheten. Jag joggade ner till rörstrandsgatan som är 5 minuter ifrån mig och var beredd att göra en insats för en människa. Nu kom polisen precis samtidigt och då vände jag. Om jag är före räddningstjänsten ska jag försöka rädda den människan. Projektet är kopplat till SOS alarm och kan du livräddning kan du anmäla dig. Läs mer här: http://www.smslivraddare.se/
Snacka om att ge, jag har hjälpt en medmänniska idag också. Hoppas någon annan springer dit om det gäller mig eller mina nära och kära!

Kärlek är att ge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.