Från Niclas Hagman Livscoach – niclashagman.wordpress.com

Första steget för att förändra något är att man är medveten om hur man fungerar. Jag tänkte ge dig ett par tips om något du kan träna på i din vardag. Att träna på din medvetenhet gör att du lär känna dig själv bättre – gör dig medveten om hur du fungerar, vem du är.

Börja en dag med att sätta sig bekvämt och slut dina ögon. Andas några djupa och långa andetag och säg till dig själv: idag ska jag leva i medvetenhet. Upprepa det ett antal gånger för dig själv. Gör detta tills du känner att det sitter och det känns bra för dig.

Resten av dagen ska du vara uppmärksam på dina tankar. Vi har en förmåga att följa våra tankar; du gör något, tanken flyger iväg, du kommer på något, går iväg och gör det du tänkte på. Så fortsätter vi; gör något, kommer på något annat, går iväg, och gör något annat.

När det kommer en tanke “flygande” så stannar du upp och “lyssnar” på tanken; vad säger den dig? Stanna upp och känn in tanken; vad säger den dig?

Vill du stanna kvar i det du gjorde, eller vill du följa tanken? Det avgör du själv?

För att påminna dig om och förstärka så du minns att du ska träna kan du använda en “trigger” något som påminner dig om det du vill göra. Det kan bara ett armband, en bit tejp på ditt finger, något som förstärker det du vill komma ihåg. Låt fantasin flöda.

Känn efter hur det känns att stanna upp och lyssna in dina tankar, känn efter hur det känns. Vad kan du lära dig av det – om dig själv?

Idén med denna träning är att göra dig uppmärksam om dina tankar. Du behöver inte följa dem hela tiden. Du kan lyssna och känna av vad den säger dig, och ta ett medvetet val, efter din vilja.

Kom överens med dig själv att du vill öka din medvetenhet om dig själv. Det är första steget till att förädla en egenskap hos dig själv. Sen kan du prova andra övningar efter dina egna önskemål. Du kan prova att äta en frukt och verkligen använda alla dina sinnen. Känn på frukten, känn hur den doftar, känn hur den känns, se hur den ser ut och hur den smakar. Ta små tuggor och “hångla” med frukten i munnen. Känn efter hur det känns. Vad kan du lära dig om dig själv?

Sätt av en tid när du ska träna. Bästa sättet att komma igång är att bestämma – och göra det. Det finns alla anledningar att börja nu, att skapa det liv du vill leva.

Säg högt och övertygande till dig själv:
– Jag vill förädla mitt liv och jag börjar NU!

20120819-181402.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.