Företagagande.se skrev en bra artikel om “20 tecken att du håller på att lyckas, även om det inte känns som det”

Framgång handlar egentligen inte om pengar. Det handlar om att känna lycka, harmoni och tillfredsställelse med sig själv.

Här är en lista med 20 tecken som visar att du kanske trots allt redan lever ett framgångsrikt liv:

1. Dina förhållanden innehåller inte lika mycket drama som de gjorde tidigare
Mycket dramatik är knappast ett tecken på mognad.

2. Du drar dig inte för att be om hjälp eller stöd längre
Att be om hjälp är inte ett tecken på svaghet. Snarare en styrka.

3. Du ställer högre krav
Du tolererar inte längre dåligt beteende; vare sig av andra eller dig själv. Alla människor bör ta ansvar för sina handlingar.

4. Du släpper saker som gör att du mår dåligt
Det är inte egoistiskt att undvika relationer och situationer som får dig att må dåligt. För att lyckas i livet måste man må bra och tycka om sig själv.

5. Du kan uppskatta din egen spegelbild
Om du oftare än förr kan se dig själv i spegeln och uppriktigt tycka om det du ser, är det ett tecken på att du har lyckats.

6. Du har lärt dig att misslyckanden och motgångar är en del av att växa som människa
Ta lärdom av dina motgångar, och se dem som en naturlig del av livet. Du behöver inte älska dem, men du bör lära dig att acceptera dem.

7. Du har personer runt omkring dig som du kan lita på

8. Du klagar inte så ofta
Så småningom lär man sig att det inte finns så mycket att klaga på i livet. Om man inte har varit med om fasansfulla upplevelser med ofattbara förluster som följd är det mesta vi upplever ganska alldagligt och fullt normala händelser i ett fullt normalt liv. Den som har lyckats är medveten om detta och känner istället en stor tacksamhet för de goda sakerna som livet har att erbjuda.

9. Du kan glädjas åt andras framgångar

10. Det finns saker som engagerar dig
Du utvecklas hela tiden och vägrar att stagnera. Du tillåter dig själv att använda dina förmågor och egenskaper och har mycket att erbjuda både på arbetsplatsen och i relationer. Du är medveten om detta och förverkligar dina drömprojekt.

11. Du har planer för framtiden
Människor som lyckas sätter hela tiden upp nya mål för sådant som engagerar dem.

12. Du har lyckats genomföra något av dina mål
Du vet hur det känns att kunna hålla fast vid din målbild och hur man får ett projekt att bära frukt. Du har smakat på segerns sötma och det ger dig självförtroende och energi till att fortsätta.

13. Du bryr dig om andra människor
En empatisk person sprider glädje och energi omkring sig. De som har lyckats i livet gör detta naturligt. De älskar och accepterar andra människor som om de vore en del av den egna familjen.

14. Du vågar satsa på kärlek och öppnar dig för att låta andra älska dig
Kärlek kan vara riskabelt och för vissa människor ett alltför farligt känslomässigt spel som de inte vågar sig på. Det vi fruktar mest är att bli avvisade av en annan människa. Samtidigt är kärlek något vi alla söker och behöver. Vågar du öppna ditt hjärta tillräckligt mycket för att både ta emot och ge kärlek är det ett tecken på att du har lyckats.

15. Du vägrar att se dig själv som ett offer
Att ditt liv blir som det blir beror inte bara på slumpen. Du är själv med och bidrar till utvecklingen. De som lyckas har insett detta och tar tag i sina egna liv och gör något åt saker och ting i stället för att skylla på omständigheterna.

16. Du struntar i vad andra tycker
Håll fast vid den du är och acceptera dig själv.

17. Du ser positivt på det mesta
Om man bestämmer sig för att försöka ta lärdom av sina erfarenheter blir det inte så mycket över till besvikelser. Du som har ett positivt sinnelag vet detta och gör alltid det bästa av situationen.

18. Du accepterar det du inte kan göra något åt
Det finns många saker i livet som vi tyvärr inte kan påverka. Vad man däremot kan göra är att ändra sin inställning, sitt sätt att se på händelsen.

19. Du gör något åt det du kan och vill ändra på

20. Du är en lycklig person
Det är egentligen den ultimata definitionen av att ha lyckats – att man är lycklig. Det är inte bankkontot eller villans storlek som är måttet på att du har lyckats utan det är hur du själv känner dig och ser på ditt liv.

https://www.foretagande.se/personlig-utveckling/20-tecken-att-du-haller-pa-att-lyckas-aven-om-det-inte-kanns-som-det/

IMG_0390.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.