Det främsta som jag lär mina klienter är acceptans och det gör en stor skillnad i livet. Att acceptera vissa delar av dig själv, din smärta eller svårigheter. Att acceptera behöver inte betyda att du ska tycka att det ska vara okej. Det betyder helt enkelt att du ska sluta strida, att lägga ner stridsyxan. Du har inte gett upp hoppet. Nej du bara intalar dig själv att livet är så här just nu och just nu får det vara så. Genom att du ändrar attityd kan du slappna av och se livet som det är. Njut av naturen, njut av din partner eller dina medmänniskor. Uppmärksamma livet som sker precis framför dig. Känn efter hur vinden känns emot din hud. Hur smaker maten? Upplev livet precis som du upplever den för första gången med en nyfikenhet.

När du slutat strida mot något, som du just nu i denna sekund kanske gör allt du kan för,så sparar du mycket energi till annat. Så mycket energi du lägger ner på att vara i krig mot något som du inte kan påverka just nu. Du gör säkert allt du kan och var nöjd med det just nu. I denna sekund och i nästa.

Genom att vara fullt närvarande (mindfulness) kan du njuta av livet och uppleva saker som du helt enkelt inte sett förut. Förbättra din relation till din partner genom att njuta av hur den känns när du smeker eller granska hur hen verkligen ser ut på nära håll. Förbättra din relation till mat genom att äta långsamt och känn konsistens, känn doft och smaka såsom det var din första gång du åt denna rätt. Känn glädje och lycka i att granska något vackert. Titta ut över vatten och granska glittret av solen på vattenytan. Hur ser det ut när nya krusningar bildas på vattnet? Förbättra nedstämdhet och depressioner genom mindfulness. Våga stanna upp i din smärta och lär dig att känna efter tidigare vart dina gränser går utan att köra över dig som du kanske gör annars. Hitta en balans mellan att medvetet distrahera bort det jobbiga och att vara i det jobbiga. Det jobbiga kanske inte är så jobbigt längre utan en guide som leder dig till att vara snällare mot dig själv?

Lär känna dig själv med ödmjukhet och var rädd om dig i sommaren som äntligen har kommit!

väntainte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.