Om du inte är nöjd med ditt nuvarande liv just nu, kommer du inte bli lyckligare av att du samlar på dig mer saker. Här tipsar Maziyar Khallagi, grundaren av Maziway Consulting AB, om hur blir bättre på att chilla ner på arbetet.
http://entreprenor24.se/nyheter/32843-10-tips-for-minskad-stress-pa-jobbet/

1. Lägg inte alla dina ägg i samma korg. Lägger du för mycket energi i ditt arbete så blir du mer sårbar när du har en tuff dag på jobbet. Försök att fördela din energi när det gäller jobb, fritidsintressen och relationer.

2. Lär dig att säga nej – utan att känna skuld. Du behöver lära dig att dra dina personliga gränser för att kunna spara din energi. Lär dig att sätta dessa gränser och respektera dem.

3. Lär dig att sätta på dig masken först! Tänk på när du sitter på ett plan och kabinpersonalen informerar om säkerhetsrutinerna? De säger då att du behöver sätta på din syrgasmask först innan du försöker hjälpa andra! Genom att sätta på dig masken först, kan du lättare hjälpa andra. Annars kan du bli en börda för dem.

4. Planera lite tid för dig själv och gör den lika viktig som dina planerade möten med kunder.

5. Lär dig några enkla avslappningsövningar och gör dem dagligen.

6. Hur pratar du med dig själv? Pratar du med dig själv som du pratar med din bästa vän? Med uppmuntran och omtanke eller är du hård och kritisk mot dig själv? Brukar du tänka det värsta scenariot? Viktigt att du eliminerar negativt ”självprat” och katastrofalt tänkande.

7. Skaffa dig ett socialt nätverk som stöttar dig och fyller dig med positiv energi.

8. Lär dig att se skillnaden mellan saker som du kan kontrollera och saker som du inte kan och bör acceptera. Försök alltid att acceptera saker som de är innan du försöker ändra på dem.

9. Börja träna. Regelbunden motion och sex hjälper att rensa bort en del av din stress och spänningar.

10. Om du är det minsta orolig för din känslomässiga hälsa, vänta inte med att be om hjälp, vare sig från vänner eller någon professionell. De flesta av oss, speciellt män, har en tendens att underskatta hur olika problem påverkar oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.